Yelo production UČITAVANJE...

IZJAVA O PRIVATNOSTI

PRAVILNIK O PRIVATNOSTI PODATAKA
Vaša privatnost nam je vrlo važna.

  • Pazimo na osobne podatke koje zatražimo od Vas i na osobne informacije koje prikupimo kroz Vaše korištenje naše web platforme te naših mobilnih aplikacija.
  • Osobne podatke zadržavamo samo onoliko dugo koliko imamo razlog za to.
  • Cilj nam pojednostavniti upravljanje informacijama kako bi Vi što lakše kontrolirali koje informacije želite podijeliti javno, a koje ne.
  • Cilj nam je postići potpunu transparentnost o tome kako prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo vaše osobne podatke.

U nastavku se nalazi naš Pravilnik o Privatnosti, koji uključuje i pojašnjava ta načela.

Tko smo mi i što ovaj Pravilnik pokriva

Umjetnička organizacija “YELO-za interdisciplinarni umjetnički proces”, radi na razvoju mobilnih aplikacija te prilagodbi kulturno-umjetničkih programa u digitalnom obliku i/ili u oblicima uz pomoć novotehnoloških alatki. Ideja je uspostaviti višegodišnju platformu koja podržava naše interdisciplinarne projekte kako na našoj internet stranici tako u mobilnim aplikacijama.

Ovaj Pravilnik o Privatnosti Podataka odnosi se na vaše podatke koje prikupljamo kada koristite:

  • Našu internet stranicu yelo.hr
  • Naše mobilne aplikacije (za Android i iOS);

Kroz ovaj Pravilnik, koristit ćemo termin “usluge” kao zajednički naziv za našu yelo.hr web stranicu i naše mobilne aplikacije.

U nastavku je objašnjeno kako prikupljamo, koristimo i dijelimo vaše podatke zajedno s opcijama koje imate u vezi kontroliranja tih podataka.

Informacije koje prikupljamo

Osobne podatke prikupljamo samo onda kada ih trebamo za pružanje yelo.hr usluga. Primjerice, kako bismo vam pružili pristup mobilnim aplikacijama, komunicirali s vama preko naše internet stranice ili poboljšali naše usluge.

Osobne podatke prikupljamo na dva načina: kada nam Vi dostavite svoje podatke na samoj internet stranici i automatski kroz korištenje naših servisa, a to su: preuzimanje naših mobilnih aplikacija ili pak samim pristupom internet stranice yelo.hr.

Informacije koje nam dostavite

Nije iznenađenje što prikupljamo informacije koje nam dostavite. Količina i vrsta informacija ovisi o kontekstu i načinu na koji koristimo informacije:.

  • Osnovni podaci korisnika na internet stranici yelo.hr: od vas tražimo osnovne informacije, a to su Vaše ime I prezime te elektronska adresa kako bismo Vam odgovorili na Vašu poslanu poruku preko internet stranice ili web aplikacije te na takav način komunicirali s Vama
  • Komunikacija s nama: moguće je da ćemo zatražiti vaše informacije prilikom odgovaranja na ankete, pri komunikaciji s našim timom za podršku korisnicima po pitanju podrške ili kod pitanja o našoj aplikaciji na našim društvenim profilima.

Informacije koje prikupljamo automatski

Na ovaj način prikupljamo informacije automatiziranim putem:

  • Informacije iz zapisnika: Kao i većina pružatelja mrežnih usluga, prikupljamo informacije koje obično omogućuju web preglednici, mobilni uređaji i poslužitelji. To su primjerice vrsta preglednika, IP adresa, jedinstveni identifikatori uređaja, jezična sklonost, web mjesto za referiranje, datum i vrijeme pristupa, operativni sustav, i informacije o mobilnoj mreži. Ti podaci se prikupljaju kada koristite naše usluge.
  • Informacije o korištenju: Prikupljamo podatke o vašoj upotrebi naših usluga. Na primjer, prikupljamo informacije o radnjama koje su korisnici obavili na web lokaciji – drugim riječima, saznajemo tko je što učinio i kada je što učinio na web lokaciji. Također prikupljamo informacije o tome što se događa kada upotrebljavate naše usluge (npr. prikazi stranice, promjene tipa jedinice, itd.) zajedno s informacijama o uređaju (npr., veličina zaslona mobilnog uređaja, naziv mobilne mreže i proizvođača mobilnih uređaja). Ove nam informacije koriste kako bismo saznali na koji način ljudi koriste naše usluge kako bismo ih mogli poboljšati.
  • Informacije o lokaciji: Možemo odrediti približnu lokaciju vašeg uređaja prema vašoj IP adresi. Prikupljamo i upotrebljavamo te informacije kako bismo izračunali koja mjesta odnosno lokacija se više koristi I koje su pristupačnije korisnicima aplikacije te ju adaptirali u sljedećim izdanjima.
  • Informacije s kolačića i drugih tehnologija: Kolačić je mala količina podataka spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Web stranice nemaju memoriju. Ako surfate od kartice do kartice unutar web stranice, nećete biti prepoznati kao isti korisnik na svim karticama. Kolačići omogućuju web stranici da prepozna vaš web preglednik.

Kako koristimo podatke

Vaše podatke koristimo na sljedeći način:

  • Da bismo vam pružili naše usluge, odnosno odgovorili na Vaša pitanja i poruke;
  • Za dodatno razvijanje naših usluga – primjerice dodavanjem novih značajki koje smatramo da će korisnicima biti potrebne kako na internet stranici tako i u mobilnim aplikacijama, isto tako će im pomoći da učinkovitije koriste naše mobilne aplikacije;
  • Za praćenje i analiziranje lokacija gdje su postavljene geofense naših mobilnih aplikacija i bolje razumijevanje interakcije korisnika s našim projektima što nam pomaže u njihovom poboljšanju i olakšavanju njihovog korištenja;
  • Za praćenje i zaštitu sigurnosti korištenja naših mobilnih aplikacija, otkrivanje i sprečavanje prijevara i drugih nezakonitih aktivnosti, sprečavanje zaprimanja neželjene pošte, itd.
  • Kako bismo prikupili povratne informacije od vas ili vas informirali o novostima o našim projektima
  • Kako bismo personalizirali vaše iskustvo korištenja naše internet stranice i mobilnih aplikacija.

Dijeljenje podataka
Kako dijelimo informacije
Mi ne prodajemo osobne informacije naših korisnika!

Informacije o korisnicima dijelimo samo u ograničenim okolnostima, koje su navedene u nastavku, uz odgovarajuće mjere zaštitite:

  • Zaposlenici i vanjski suradnici: Možemo otkriti informacije o vama, našim zaposlenicima i pojedincima koji djeluju kao naši vanjski suradnici i koji trebaju znati te podatke kako bismo omogućili pružanje usluga ili obradu informacija u naše ime. Od naših zaposlenika i vanjskih suradnika zahtjevamo da poštuju Pravilnik o Privatnosti Podataka koje dijelimo s njima.
  • U slučaju zakonske obveze: U slučajevima gdje je to zakonom propisano ili je neophodno za sprječavanje, otkrivanje ili kažnjavanje kaznenih djela i prijevara, vaši osobni podaci bit će podijeljeni s nadležnim tijelima. Možemo otkriti vaše podatke kao odgovor na sudski nalog ili drugi legitimni zahtjev od strane države.
  • Poslovni transfer: U slučaju spajanja s drugom umjetničkom organizacijom, udrugom ili firmom, prodaje imovine umjetničke organizacije ili stjecanjem cijelog ili dijela poslovanja od strane neke druge tvrtke, ili u slučaju da umjetnička organizacija YELO prestane poslovati ili uđe u stečaj, informacije o korisniku mogle bi se smatrati imovinom koja se prenesi ili koju stječe treća strana. Ako se bilo koji od tih događaja dogodi, ovaj se Pravilnik o Privatnosti Podataka nastavlja primjenjivati na vaše podatke, a stranka koja prima vaše podatke može nastaviti upotrebljavati vaše podatke u skladu s ovim Pravilnikom.
  • Združene i neidentificirane informacije: Možemo dijeliti podatke koji su združeni ili opravdano neidentificirani (ogoljeni), tako da se informacije ne mogu razumno koristiti za identifikaciju osobe. Na primjer, možemo objaviti združene statistike o upotrebi naših usluga.

Sigurnost
Iako nijedna mrežna usluga nije 100% sigurna, maksimalni trud ulažemo u zaštitu vaših podataka od neovlaštenog pristupa, korištenja, izmjene ili uništenja i poduzimamo razumne mjere za to. Koristimo odgovarajuće poslovne sustave i procedure kako bismo zaštitili osobne podatke koje nam dajete. Također koristimo sigurnosne postupke i tehnička i fizička ograničenja za pristup i korištenje osobnih podataka na našim poslužiteljima.

Ostale stvari koje biste trebali znati
Promjene Pravilnika o Privatnosti Podataka

Iako će većina promjena vjerojatno biti malena, “YELO-za interdisciplnarni umjetnički proces” može s vremena na vrijeme mijenjati svoj Pravilnik o Privatnosti Podataka te potiče posjetitelje da često provjeravaju ovu stranicu za bilo kakve izmjene u Pravilniku o Privatnosti Podataka. Vaša daljnja upotreba usluga nakon bilo kakve promjene u ovom Pravilniku predstavljat će vaš pristanak na takvu izmjenu.

Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka prikupljenih kroz Rentlio aplikaciju?

Umjetnička organizacija “YELO-za interdisciplinaran umjetnički proces” sa sjedištem u Zagrebu, OIB: 41775268569, kontrolira obradu osobnih podataka prikupljenih u svrhu pružanja usluge kroz naše mobilne aplikacije.

U bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti pristup vlastitim podacima, izmjenu ili brisanje netočnih podataka, kao i ograničenje ili prigovor na obradu iz pravnih razloga, te pravo na prijenos podataka.

Da biste ostvarili ta prava, ažurirali svoje osobne podatke ili dobili odgovore na sva pitanja u vezi s obradom vaših osobnih podataka kroz naše mobilne aplikacije, molimo da nas kontaktirate putem e – pošte.

Pritužbe u vezi s obradom vaših osobnih podataka od strane Društva mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).