Yelo production UČITAVANJE...
NOVO SUTRA
SVIJET BOLJIH MOGUĆNOSTI
razvoj i primjena digitalizacije u kulturnoj industriji

Svojom originalnošću naši programi spadaju u projekte koji imaju inovativni pristup u digitalizaciji sadržaja što je ujedno i jedna od glavnih EU inicijativa European Commission’s New European Agenda for Culture, a to su razvoj i primjena digitalizacije te kreiranje prostora za digitalne vještine u kulturnoj industriji čija je strategija započela 2019.godine na području cijele Europske Unije.

Približavanje umjetnosti, sporta i kulture u javnom prostoru i putem digitalnih tehnologija doprinosi razvoju publike i povećanju broja ciljanih skupina u cilju svijeta boljih budućnosti.

Većina naših programa koristi inovativan pristup u digitalizaciji kroz zvučno oblikovanje sadržaja glasovima i intervencijom kompozitora i oblikovatelja zvuka, koji se postavlja u posebno dizajnirane mobilne aplikacije, a koji se aktivira pomoću geolokalizacije i mapiranja gradova (outdoor) te postavljanja beacons terminala (indoor).

Kao neka vrsta ‘potrage za Pokemonom’ u području književne i sportske baštine, svojom originalnošću naši programi spadaju u projekte koji imaju inovativni pristup u digitalizaciji sadržaja, što je ujedno i jedna od glavnih EU inicijativa European Commission’s New European Agenda for Culture: razvoj i primjena digitalizacije te kreiranje prostora za digitalne vještine u kulturnoj industriji, čija je strategija započela 2019.godine na području cijele Europske Unije.

Pojedini programi primjenjivi su na djecu i mlade u cilju obrazovanja pomoću novih tehnologija. Obrazovna integracija je oblikovanje novih i raznolikih odgojno-obrazovnih alternativa, a jedna od njih su i nove tehnologije i digitalizacija sadržaja gdje svako dijete treba dobiti mjesto koje mu odgovara, koje je u skladu s njegovim razvojnim potrebama te mogućnostima i interesima. Tom činjenicom i tom zamisli izgradnja naših interaktivnih i mobilnih aplikacija za djecu i mlade opravdavaju ciljeve 5 i 8 programa Resolution on the European Union Youth Strategy 2019-2027. Provođenjem takvih kulturno-umjetničkih programa uspostavlja se jedan novi model dostupnosti kulturnih sadržaja za djecu s poteškoćama u razvoju. Provedbom inkluzije kao strateške vrijednosti društva potvrđuju se Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017-2020.